• Milja Julia

Unelmista totta - meille tulee lemmikki!

Tai itseasiassa, meille tulee kaksi lemmikkiä. Olen jo vuosia haaveillut omasta pupusta ja nyt se unelma on vihdoin toteutumassa! Marraskuussa meille muuttaa siis kaksi kania, äitikani ja tämän poikanen. Rehellisesti sanottuna en ole ajatellut viime viikkoina mitään muuta kuin tätä, laskenut päiviä ja melkein tuntejakin siihen, kun saan nuo ihanat karvapallot vihdoin kotiin! Rakastan niitä jo nyt! Tunne on todella vahva ja erityisesti siksi, että olen jo vuosia halunnut lemmikin , aiemmin ei vain ole ollut oikea aika sellaisen hankkimiseen. Nyt elämä on tasaista ja rauhallista, joten puput saavat tulla.

Olen hankkinut kaneille jo lähes kaiken tarvittavan, mutta tilat vaativat vielä valmistelua: itse kanien aitaus ja pesä, ympäristön suojaus ja järjestely niin, etteivät kanit pääse pureskelemaan esimerkiksi johtoja. Kaneille on varattu yksi suuri huone, jossa ne saavat olla aina vapaana ja silloin kun olemme kotona, saavat ne juosta vapaana. Toisin kuin yleisesti luullaan, kanit eivät ole häkkieläimiä ja ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Äitikani on jo 2-vuotias ja käyttäytyy hyvin, pienempi on nyt 7 viikkoa. Päätimme ottaa kaksi kania kerralla juuri sen takia, että niillä olisi toisistaan aina seuraa. Lisäksi on helpompi ottaa kanit samasta perheestä kuin esimerkiksi myöhemmin ottaa kanille toinen kaveriksi, sillä ne eivät välttämättä sopeudu toisiinsa. Olen tosi tyytyväinen myös siihen, että päädyimme ottamaan nimenomaan aikuisen ja pentukanin, koska toivon mukaan äitikanin kanssa pienempää on helpompi kouluttaa, kuin että olisi kaksi poikasta.


Kanien rotu on venäläinen, englanniksi Himalayan rabbit. Niille ominaista on mustavalkoinen väritys: perusväri on valkoinen ja jalat, kuono ja korvat mustat tai tummanruskea, silmät ovat tummanpunaiset. Mielestäni tämä on niin kaunis rotu!


Ajattelin kirjoittaa vielä erillisen blogikirjoituksen kanien aitauksesta, ruoasta ja ylipäätään siitä, mitä kaikkea ne tarvitsevat. Vaikka en mitenkään jaksaisi enää odottaa että saan hakea kanit kotiin, toisaalta on hyvä, että on vielä kolme viikkoa aikaa valmistella kotia ja tarvikkeita.


- Milja

19 views0 comments
LIITY SEURAAJAKSI
  • YouTube
  • Instagram

©2020 by Milja Julia.